Vlaamse Vereniging voor
Bestuur en Beleid
 
Contact
Nieuwsbrief   Links Zoeken

Prijs overheidsmanagement 2015 voor de heer Jos Delbeke

Prijs voor de carrière in de publieke sector voor de heer Hedwig Vander Borght

 

seeuws_buyse

Elk jaar reikt de raad van bestuur van de Vlaamse Vereniging Bestuur en Beleid (VVBB) de prijs Nederlandstalige overheidsmanager van het jaar uit. Deze eer valt steeds te beurt aan een (top)ambtenaar die zich in de uitoefening van zijn functie zowel vernieuwend, resultaatgericht als integer van zijn taak heeft gekweten. Tegelijk moet hij door de bredere community van ambtenaren in de diverse beleidsniveaus als een ambassadeur voor het belang van een professionele ambtenarij worden beschouwd.

Overheidsmanager 2015 Prijs voor de carrière in de publieke sector

De Vlaamse Vereniging voor Bestuur en Beleid kent sinds 1997 jaarlijks de VVBB-prijs van Nederlandstalig Overheidsmanager toe aan een ambtenaar die zich significant onderscheiden heeft.

Dit jaar wordt de prijs toegekend aan Jos Delbeke. Jos Delbeke is hoofd van het directoraat – generaal voor klimaatactie van de Europese Unie (DG Climate Action). Hij was de hoofdonderhandelaar namens de Unie tijdens de VN - klimaattop van Parijs en in de vorige internationale klimaatconferenties.  Hij is de hoogst geplaatste Vlaamse ambtenaar bij de Europese Unie en de eerste Europese ambtenaar die deze erkenning krijgt.

Ieder jaar reikt de Vlaamse Vereniging voor Bestuur en Beleid (VVBB) een carrièreprijs uit aan mensen die zich gedurende een groot deel van hun loopbaan hebben ingezet voor het verbeteren van de publieke sector.

De carrièreprijs 2015 gaat naar Hedwig Vander Borght, die gedurende vele jaren de secretaris – generaal was van het Departement Financiën en Begroting van de Vlaamse overheid.

Pers

 

 

Kunstwerken

  Voor deze prijsuitreiking werden 3 kunstwerken geselecteerd door Mevr. Lief Brijs.

Meer informatie over deze kunstwerken: www.johangelper.be

 
Copyright VVBB| Reacties op de inhoud: Bart De Peuter & Inge Vermeulen
Laatste wijziging: 20-01-2016 | URL: http://www.vvbb.be | Secretariaat VVBB: Instituut voor de Overheid - Parkstraat 45 bus 3609 - 3000 Leuven