Vlaamse Vereniging voor
Bestuur en Beleid
 
Contact
Nieuwsbrief   Links Zoeken

Prijs overheidsmanager van het jaar

Algemene info

sfeerSinds 1997 tracht de VVBB goed bestuur en beleid te stimuleren door het toekennen van de prijs van "Overheidsmanager van het jaar". De laureaten zijn tot op heden steeds topambtenaren uit diverse bestuurslagen (federale, Vlaamse, provinciale en gemeentelijke bestuur) gebleken.

Omdat er de laatste jaren in veel overheidsinstellingen en op alle niveaus ernstige inspanningen worden gedaan om efficiënter, effectiever en meer gebruikersgericht te gaan werken vindt de VVBB dat de tijd gekomen is om deze diensten speciaal te belichten.

Een onafhankelijke jury van deskundigen koos telkens uit de ingediende kandidaturen die overheidsmanager die naar haar gevoel de meest verdienstelijke inspanning had geleverd om zijn organisatie op punt te stellen.

Naast de prijs voor de Nederlandstalige overheidsmanager van het jaar heeft de Vlaamse Vereniging voor Bestuur en Beleid in 2005 ook een waardevol initiatief in de bloemen gezet. Deze eer is weggelegd voor de werkgroep dialoog OCMW-Dynamo binnen het Steunpunt Limburgse OCMW’s. Binnen deze werkgroep wordt overleg gepleegd tussen de Limburgse OCMW’s en de koepelvereniging van de Limburgse verenigingen waar armen het woord nemen (Vzw Dynamo). Het doel is om door middel van dit samenwerkingsverband de dienstverlening van de OCMW’s te verbeteren.

 

 
Copyright VVBB| Reacties op de inhoud: Bart De Peuter & Inge Vermeulen
Laatste wijziging: 20-01-2016 | URL: http://www.vvbb.be | Secretariaat VVBB: Instituut voor de Overheid - Parkstraat 45 bus 3609 - 3000 Leuven